Волен Сидеров. Архив: Булфото

Въпреки очакванията, че днес парламентът ще включи в дневния си ред разглеждането на трите декларации, предложени от ГЕРБ, БСП и „Атака” за кризата в Украйна и референдума в Крим, такава точка не беше приета.
Заради това лидерът на националистите Волен Сидеров поиска промяна в дневния ред.

Още по темата
"Аз съм силно загрижен по повод политиката на щрауса, която виждам в лицето на Народното събрание и политическите сили. Такъв важен въпрос не може да бъде отминаван и ние да си крием главата в пясъка”, заяви той.
 
По думите обаче стана ясно, че политическите сили ще се съберат неофициално и ще изготвят една обща декларация, за да избегнат споровете в пленарна зала. Според Сидеров обаче информацията по тази тема започва да прилича на криеница.

"Не можем да разберем за кога е насрочена срещата на върха в Брюксел за Украйна, наложително е Пламен Орешарски да дойде на изслушване и да каже каква ще бъде позицията и поведението на българската делегация. Ние искаме вето на санкциите, които биха били предложени в Брюксел”, заяви още националистът. Според него щетите за България биха били милиони или милиарди.

Преди Сидеров съпартиецът му Десислав Чуколов подчерта, че тази сутрин в сутрешните блокове на телевизиите и в медиите се е появила информация, че парламентът ще разгледа темата за Украйна.

"Г-н председател, вкарайте тази точка, за да може Народното събрание да излезе с позиция и България всъщност да си има позиция какво става в Украйна, а не да оставяме тази важна задача в ръцете на министър Кристиан Вигенин", призова Чуколов шефа на парламента Михаил Миков.
 
В отговор Миков обеща да си помисли, но все пак напомни, че програмата на парламента се приема не в сутрешните блокове, а в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase